Справа Ноздровської: Россошанському продовжили арешт

Дата: 10 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Шевченківський районний суд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді арешту до 7 лютого 2021 року Юрію Россошанському, який підозрюється у вбивстві громадської активістки Ірини Ноздровської.

Таке рішення ухвалили на засіданні 10 грудня, задовольнивши клопотання прокурора, передає кореспондентка видання ZMINA.

Юрій Россошанський у суді. Архівне фото (фото: Анастасія Москвичова)

На переконання обвинувачення, обставини, за яких Россошанського взяли під варту, станом натепер все ще в силі, тому змінювати запобіжний захід не варто.

Водночас адвокат Юрія Россошанського Олексій Цибенко вказує на те, що його підзахисний перебуває під арештом уже три роки, а Європейський суд з прав людини, за його словами, визнав необхідним перегляд запобіжних заходів у таких випадках.

Після того як суддя Слободянюк зачитав рішення, засідання завершили, оскільки наступною в цій залі мала розглядатися справа про вбивство журналіста Павла Шеремета, і, як пояснили співробітники суду, потрібно було проводити додаткові заходи безпеки.

На наступному засіданні в справі Ноздровської мають розглянути клопотання потерпілих – родини Ірини Ноздровської – ­про доступ до соцмереж загиблої, а також розсекречені документи, які раніше слідством не оприлюднювались.  

Нагадаємо, активістка Ірина Ноздровська кілька років працювала над справою про загибель своєї сестри Світлани Сапатинської, яку 30 вересня 2015 року в селі Демидів на смерть збив племінник голови суду Вишгородського району Дмитро Россошанський. У травні 2017 року Россошанського засудили до семи років ув’язнення. Пізніше, у листопаді 2019 року, його звільнили від відбування покарання. Ухвала набрала законної сили 29 січня 2020 року, після оскарження прокурора.

Тіло самої Ірини 1 січня 2018 року знайшли у водоймі біля села Демидів Вишгородського району на Київщині. За попередніми даними експертизи, жінка загинула від множинних колото-різаних ран. За підозрою в її вбивстві вже 8 січня затримали 63-річного Юрія Россошанського, батька засудженого Дмитра Россошанського. У Нацполіції заявили, що Юрій Россошанський зізнався у вбивстві правозахисниці. Але його захист стверджує, що чоловіка змусили зізнатись у злочині, якого він не скоював, пообіцявши натомість допомогти його синові.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter