Справа Ноздровської: суд залишив Россошанського під вартою до листопада

Дата: 01 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Шевченківський районний суд Києва залишив під вартою до 1 листопада підозрюваного у вбивстві громадської активістки Ірини Ноздровської Юрія Россошанського.

Про це повідомляє журналістка видання ZMINA.

Фотографія: Анастасія Москвичова

На засіданні 1 вересня судді завершили слухати аудіозаписи розмов підозрюваного, зроблені після його арешту. На них чути бесіди між на той момент підозрюваним Россошанським і представником керівництва управління Нацполіції Київщини. За словами адвоката Россошанського Олексія Цибенка, його співрозмовником був Андрій Нєбитов. У розмові з’ясовується, що підозрюваному в ізолятор представник поліції приносив харчові продукти та обіцяв певні дрібні послуги (передати записку дружині тощо).

На переконання адвоката, це свідчить про те, що з його клієнтом намагались укласти угоду, щоб той обмовив себе. За це Россошанському нібито пообіцяли звільнити з в’язниці його сина. Обвинувачений знову підтвердив цю тезу і зазначив, що в такий спосіб поліцейські готували його, щоб він правильно “зіграв роль” убивці. Подробиці смерті Ірини Ноздровської він нібито почув у коридорі поліцейського відділку напередодні свого затримання.

Потерпілі – батьки Ірини Ноздровської та її дочка Анастасія – вчергове заявили, що Россошанський скоював злочин не самотужки, а хтось йому допомагав.

Наступне засідання в справі Ноздровської заплановано на 9 вересня.

Нагадаємо, активістка Ірина Ноздровська кілька років працювала над справою про загибель своєї сестри Світлани Сапатинської, яку 30 вересня 2015 року в селі Демидів на смерть збив племінник голови суду Вишгородського району Дмитро Россошанський. У травні 2017 року Россошанського засудили до семи років ув’язнення. Пізніше, у листопаді 2019 року, його звільнили від відбування покарання. Ухвала набрала законної сили 29 січня 2020 року, після оскарження прокурора.

Тіло самої Ірини 1 січня 2018 року знайшли у водоймі біля села Демидів Вишгородського району на Київщині. За попередніми даними експертизи, жінка загинула від множинних колото-різаних ран. За підозрою в її вбивстві вже 8 січня затримали 63-річного Юрія Россошанського, батька засудженого Дмитра Россошанського. У Нацполіції заявили, що Юрій Россошанський зізнався у вбивстві правозахисниці. Але його захист стверджує, що чоловіка змусили зізнатись у злочині, якого він не скоював, пообіцявши натомість допомогти його синові.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter