Справа Ноздровської: суд залишив під вартою обвинуваченого Россошанського і знову не допитав слідчу

Дата: 23 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Шевченківський районний суд Києва задовольнив клопотання прокурора і продовжив на два місяці арешт обвинуваченого у справі про вбивство активістки Ірини Ноздровської Юрія Россошанського.

Про це повідомляє кореспондентка видання ZMINA.

Суддя Слободянюк зачитує рішення. Фото: Анастасія Москвичова

Захист обвинуваченого наполягав на звільненні Росошанського з-під варти, називаючи звинувачення щодо свого підзахисного надуманими. Потерпілої сторони – родичів загиблої правозахисниці, на сьогоднішньому засіданні не було, але прийшли їхні адвокати.

Окрім розгляду запобіжного заходу, 23 вересня планувався допит слідчої Лідії Лучинської, яка займалася розслідуванням убивства активістки Ірини Ноздровської і яка не з’являлась на кілька попередніх засідань, аби дати свідчення. Через це їй навіть призначили виплатити штраф.
 
Як зазначив суддя Павло Слободянюк, цього разу Лучинська прийшла до суду, однак допитати її все одно не зможуть – відсутній представник колегії суддів, а без повного складу це неможливо.
 
Наступне засідання у справі Ноздровської заплановане на 6 жовтня.

Активістка Ірина Ноздровська кілька років працювала над справою про загибель своєї сестри Світлани Сапатинської, яку 30 вересня 2015 року в селі Демидів на смерть збив небіж голови суду Вишгородського району Дмитро Россошанський. У травні 2017 року Россошанського засудили до семи років ув’язнення. Пізніше, у листопаді 2019 року, його звільнили від відбування покарання. Ухвала набрала законної сили 29 січня 2020 року після оскарження прокурора.

Тіло самої Ірини 1 січня 2018 року знайшли у водоймі біля села Демидів Вишгородського району на Київщині. За попередніми даними експертизи, жінка загинула від множинних колото-різаних ран. За підозрою в її вбивстві вже 8 січня затримали 63-річного Юрія Россошанського, батька засудженого Дмитра Россошанського. У Нацполіції заявили, що Юрій Россошанський зізнався у вбивстві правозахисниці. Але його захист стверджує, що чоловіка змусили зізнатись у злочині, якого він не скоював, пообіцявши натомість допомогти його синові.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter