Справа Гандзюк: радник Мангера профінансував “Слугу народу” майже на 20 мільйонів гривень

Дата: 11 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Фірми радника голови Херсонської облради Владислава Мангера, якого підозрюють в організації нападу на активістку та чиновницю Катерину Гандзюк, профінансували партію “Слуга народу” майже на 20 мільйонів гривень. 

Про це йдеться в сюжеті телепрограми “Наші гроші з Денисом Бігусом”.

Зокрема, у третьому кварталі 2019-го партію “Слуга народу” фінансували компанії, чиї печатки знайшли у квартирі радника на громадських засадах Мангера Олега Семенова

Так, серед донорів за третій квартал 2019 року – 12 фізичних осіб та 30 фірм, які за звітний період “задонатили” партії майже 100 мільйонів гривень. 

З них майже 20 мільйонів гривень перевели шість компаній, зареєстрованих у різних частинах країни. Утім, їхні печатки та чекові книжки ще влітку виявили в херсонській квартирі Семенова під час обшуків. Це форми ТОВ “Агро Ленд”, ТОВ “Веб-Ротор”, ТОВ “Леонол”, ТОВ “Саквояж-ЮТ”, ТОВ “Артінвестбуд” та ТОВ “ФГ “Екопівдень”.

Узяти коментар у Семенова журналістам не вдалося. Натомість Мангер заявив, що стосунку до “фінансових справ” свого радника не має.

Оприлюднені дані щодо фінансування провладної партії радником Мангера ініціатива “Хто замовив Катю Гандзюк?” трактує як можливу причину того, що голову облради досі не засудили за замовлення нападу, підозру в чому йому висунули ще в лютому 2019 року. 

“Семенов у команді Мангера відповідає за роботу із судами. Саме він допомагав Мангеру отримувати необхідні рішення в судах. Семенов досі є радником Мангера на громадських засадах, “рішає” за суди, через фейкові фірми купує свободу вбивці. Тим більше що ресурсів для “рішалова” в судах у Мангера стало більше, адже нещодавно суд повернув йому половину застави”, – йдеться в публікації на сторінці ініціативи у фейсбуку. 

Крім того, у пості додають, що Семенов братиме участь у конкурсі на посаду члена Вищої ради правосуддя. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter