Справа Гандзюк: захист Мангера подав заяву про фальсифікацію справи й відмовляється брати участь у слідчих діях

Дата: 10 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Захист голови Херсонської облдержадміністрації та підозрюваного в замовленні нападу на активістку Катерину Гандзюк Владислава Мангера подав заяву до суду щодо фальсифікації справи проти нього.

Про це Мангер написав на своїй сторінці у фейсбуку. 

Це буде важкий пост. Важкий для сприйняття тими, хто НЕ вірить у мою невинуватість. І важкий для друзів. Адже в ньому –…

Опубліковано Vladislav Manger Четвер, 9 квітня 2020 р.

Захист посадовця стверджує, що правоохоронці в справі нібито вдалися до фальсифікацій і надали в підозрах та клопотаннях багато неправдивої інформації, зокрема про його будинок за кордоном.

“Півтора року тому я був готовий до того, що підозри з мене будуть зняті, переді мною вибачаться – і життя піде далі. Але півтора року марної тяганини – це вже занадто. Я буду домагатися притягнення до кримінальної відповідальності кожного прокурора і кожного слідчого, які брали участь у фальсифікації справи проти мене”, – написав Мангер. 

Захист Мангера та він сам наголосили, що не братимуть участі в жодних слідчих діях.

Нагадаємо, що нещодавно суд продовжив строки досудового розслідування справи Гандзюк до липня.
 
Як відомо, Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. 6 червня 2019-го п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років утримання під вартою.

Як співорганізаторам у справі підозру повідомлено голові Херсонської облради Владиславові Мангеру, який перебуває на волі під час досудового розслідування, місцевому кримінальному авторитетові Олексію Левіну та Ігорю Павловському, якому змінили підозру зі співорганізації на замовчування злочину.

Активісти постійно наголошують, що до змови стосовно нападу на Гандзюк мають причетність ще ексголова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв та його заступник Євген Рищук. Проте в Генпрокуратурі неодноразово заявляли, що у них бракує доказів для вручення їм підозри.

Загалом СБУ порушила п’ять кримінальних проваджень, що прямо чи опосередковано мають стосунок до справи Гандзюк. Одне з них стосується Гордєєва та Рищука – щодо їхньої ймовірної причетності до нападу або в ролі замовників, або як підбурювачів чи поплічників. Ще три кримінальних провадження пов’язані з обставинами, які передували нападу. Зокрема, це злочини, в яких Гандзюк публічно обвинувачувала керівництво області і які могли стати мотивом замаху, серед них і підпали лісу, і розкрадання бюджетних коштів та інші.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter