Справа Гандзюк: підозрюваному в організації вбивства Павловському вручили нову підозру (оновлено)

Дата: 20 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Правоохоронці повідомили про підозру в організації злочинного угруповання експомічникові народного депутата попередніх скликань Ігорю Павловському, який паралельно проходить у справі нападу на Гандзюк як організатор злочину. Згодом медики забрали його до лікарні, ймовірно, з інсультом, який нібито спричинили дії правоохоронців.

Про це повідомляє сайт Офісу генпрокурора.

Поліцейська машина біля будинку Павловського

20 січня в Херсоні та області співробітники прокуратури спільно з СБУ провели низку обшуків у пошуках нових доказів у кримінальному провадженні за фактом нападу на Катерину Гандзюк. В Офісі генпрокурора повідомили, що обвинувальний акт щодо Павловського вже перебуває на розгляді Приморського районного суду Одеси з угодою про визнання його винуватості “в заздалегідь не обіцяному приховуванні нападу на Катерину Гандзюк”.

Як відомо, ще влітку 2019-го такий обвинувальний акт у Приморський райсуд Одеси було надіслано щодо експомічника народного депутата попередніх скликань Миколи Паламарчука Ігоря Павловського. Який водночас жодного разу не з’явився на судове засідання, посилаючись на стан здоров’я.

Також місцеве видання “Мост” опублікувало фотографію з поліцейською машиною біля будинку Павловського.

Крім того, кореспондент видання зафіксував авто голови обласної ради Владислава Мангера, запарковане біля будівлі Головного управління Херсонської області. Мангерові ще роком раніше була вручена підозра в організації вбивства Ганзюк, яку згодом перекваліфікували на організацію заподіяння важких тілесних ушкоджень.

“У Херсоні із самого ранку проводиться спецоперація із затримання злочинної організації. У центрі бронетранспортери, співробітники поліції блокують в’їзд-виїзд із міста”,описує “Мост” разом з фото бронетранспортера біля Херсонської міськради.

Згодом стало відомо, що правоохоронці затримують Павловського. Також вони провели обшуки у голови Херсонської облради Владислава Мангера, голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва та його заступника Євгена Рищука й інших осіб, яких слідство пов’язує з нападом на Гандзюк.

Нагадаємо, Катерина Гандзюк відкрито заявляла про злочинні схеми на території Херсонщини за участю керівників області. За місяць до нападу вона на своїй сторінці у фейсбуку писала про їхню причетність до підпалів лісу для нелегального вирубування.

Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. 6 червня 2019-го п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років утримання під вартою.

Як співорганізаторам у справі підозру повідомлено голові Херсонської облради Владиславові Мангеру, який перебуває на волі під час досудового розслідування, місцевому кримінальному авторитетові Олексію Левіну, що втік з України, та Ігорю Павловському, якому змінили підозру зі співорганізації на замовчування злочину.

Активісти постійно наголошують, що до змови стосовно нападу на Гандзюк мають причетність ще ексголова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв та його заступник Євген Рищук. Проте в Генпрокуратурі неодноразово заявляли, що у них бракує доказів для вручення їм підозри.

Загалом СБУ порушила п’ять кримінальних проваджень, що прямо чи опосередковано мають стосунок до справи Гандзюк. Одне з них стосується Гордєєва та Рищука – щодо їхньої ймовірної причетності до нападу або в ролі замовників, або як підбурювачів чи поплічників. Ще три кримінальних провадження пов’язані з обставинами, які передували нападу. Зокрема, це злочини, в яких Гандзюк публічно обвинувачувала керівництво області і які могли стати мотивом замаху, серед них і підпали лісу, і розкрадання бюджетних коштів та інші.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter