Справа Гандзюк: арешт Мангера і Левіна продовжили на два місяці

Дата: 16 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Дніпровський районний суд Києва продовжив запобіжний захід обвинуваченим в організації нападу на громадську активістку Катерину Гандзюк Владиславу Мангеру та Олексію Левіну на два місяці: до 13 та до 15 грудня відповідно.

Про це повідомили представники ініціативи “Хто замовив Катю Гандзюк?” на своїй фейсбук-сторінці 15 жовтня.

Друзі, важливі новини із сьогоднішніх засідань по справі Каті Гандзюк:Перш за все, Київський Апеляційний суд відмовив…

Опубліковано Хто замовив Катю Гандзюк? Четвер, 15 жовтня 2020 р.

Про продовження перебування під вартою фігурантів справи клопотали прокурори, тоді як адвокати Мангера заявляли клопотання про зміну йому запобіжного заходу на домашній арешт для участі у виборах, але це клопотання відхилили.

Рішення суду можна оскаржити в апеляційній інстанції. Раніше цього ж дня, 15 жовтня, відбувся розгляд апеляційної скарги обвинувачених на попереднє рішення про запобіжний захід, але Київський апеляційний суд залишив його без змін.

Окрім того, як повідомили представники ініціативи “Хто замовив Катю Гандзюк?”, на цьому засіданні Дніпровського районного суду суддя дала доступ на місяць адвокатам Владислава Мангера до медичних карток загиблої активістки.

Наступне засідання заплановано на 3 листопада.  

Нагадаємо, що активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. Минулого року п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років ув’язнення. 
 
Наразі про підозру в організації нападу на Гандзюк повідомили голові Херсонської облради Владиславові Мангеру та Олексію Левіну. Їхню справу зараз розглядають у Дніпровському районному суді Києва.
 
Активісти постійно наголошують, що до змови стосовно нападу на Гандзюк причетні ще ексголова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв та його заступник Євген Рищук. Проте в Генпрокуратурі неодноразово заявляли, що в них бракує доказів для вручення їм підозр.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter