Спостерігачі вимагають від поліції ефективніше захищати учасників мирних акцій

Дата: 24 Березня 2016
A+ A- Підписатися

В Україні свободу мирних зібрань сприймають як привілей, який належить людям з прийнятною більшості точкою зору.

Про це заявляють спостерігачі групи громадського спостереження “ОЗОН”.

Вони наголошують, що гібридна війна не може бути виправданням для безпідставного обмеження свободи вираження поглядів. Як приклади вони наводять ситуацію із забороною публічних акцій під час Фестивалю рівності у Львові та напад на учасників, а також напад на мітинг лівих сил у Києві. 

“Насправді силовий розгін учасників радикального лівого мітингу у березні в Києві членами громадського корпусу батальйону “Азов” мало чим відрізняється від силового розгону протесту шахтарів за виплату заробітної плати у січні на окупованому Донбасі силами незаконних збройних формувань”, – наголошують в “ОЗОНі”.

“Позиція міської ради та березневе судове рішення щодо повної заборони проведення масових заходів у рамках “Фестивалю рівності” у Львові дуже подібне на запроваджену на тиждень раніше окупаційною адміністрацією заборону проведення будь-яких масових заходів в Сімферополі. Організоване “сафарі” на учасників “Фестивалю рівності” викликано таким самим  запереченням прав та свобод, які демонструють представники так званої “кримської самооборони”, що нападають на учасників мирної акції до Дня народження Т.Шевченка”, – додають спостерігачі.

Група закликає суспільство поважати права та свободи людини, а поліцію ефективніше захищати учасників мирних зібрань, застосовуючи необхідну та пропорційну силу до агресивних провокаторів.

Нагадаємо, цими вихідними у Львові група праворадикалів зірвала Фестиваль рівності.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter