Сплив термін давності в справі щодо вбивства російської журналістки Анни Політковської

Дата: 07 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Сплив термін давності в справі щодо вбивства у 2006 році журналістки “Нової газети” Анни Політковської. Досі російські правоохоронці не назвали імен замовників.

Про це повідомляє “Нова газета”. 

Редакція “Нової газети” має намір домагатися поновлення слідства в справі про вбивство Політковської та розкриття імені замовника. Ще 2018 року Європейський суд з прав людини визнав, що слідство в справі було неефективним. Колеги вбитої журналістки нагадують, що її мати померла на початку поточного року, так і не дочекавшись суду над замовниками.

“Багато доказів та обставини вбивства вели в Чечню, зокрема до її високопоставленого керівництва”, – зазначають вони.  

У день убивства журналістки “Нова газета” також презентувала фільм-розслідування, де вперше розповідається про таємного свідка редакції, завдяки якому колегам Політковської вдалося розкрити банду вбивць і організаторів.

Анну Політковську вбили 7 жовтня 2006 року в під’їзді власного будинку в Москві. Вбивця зробив чотири постріли впритул, зокрема в голову. У справі засудили шістьох людей, включно з підполковником ГУВС Москви Дмитром Павлюченковим, чиї підлеглі в робочий час стежили за розслідувачкою.

Організатор убивства та виконавець отримали довічне позбавлення волі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter