Українська розвідка звільнила з полону в Сирії та повернула в Україну двох жінок та шістьох дітей

Дата: 17 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Головне управління розвідки Міноборони України повернуло з сирійського полону на батьківщину двох жінок та шістьох дітей. Вони перетнули державний кордон 17 березня.

Про це повідомила пресслужба ГУР.  

“Співробітники ГУР МО України провели операцію з визволення з полону та евакуації громадян України, яких утримували в жахливих умовах на території Сирії”, – йдеться в повідомленні.

Як відомо, минулого року Україні вдалося повернути з Сирії десятки своїх громадян, яких утримували у таборах “Аль-Хол” та “Родж”.

Після розгрому ІДІЛ у Сирії у 2019 році сотні європейців, які до того приєдналися до лав терористичної організації, опинилися в таборах на півночі Сирії, якими керують курди. Більшість із них — це жінки з дітьми, що народилися від терористів.

Уряди європейських країн підозрюють таких жінок у зв’язках з ІДІЛ чи тероризмі, а тому неохоче репатріюють їх на батьківщину. Інколи їх навіть позбавляють громадянства — як це сталося у випадку з британкою Шамімою Беґам.

Правозахисні організації закликають країни Європи повернути своїх громадян. Вони стверджують, що саме тривале перебування жінок із дітьми в таборах загрожує їхньою радикалізацією та погіршує здоров’я.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter