Спалах коронавірусу в Бориспільській колонії: один засуджений помер

Дата: 16 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

43 хворих на COVID-19 виявлено в Бориспільській виправній колонії № 119. Окружна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом порушення санітарних норм.

Про це у фейсбуці повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Факт поширення інфекції в Бориспільській виправній колонії № 119 встановлено за результатами щоденного інформування про стан захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19 серед персоналу та ув’язнених осіб в установах Державної кримінально-виконавчої служби України.

“Медичні працівники, окрім стоматолога, які можуть надати кваліфіковану медичну допомогу в установі, відсутні. В умовах стрімкого поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 серед ув’язнених та засуджених осіб керівником установи досі не вжито заходів щодо виконання рекомендацій, наданих за результатами попередніх візитів працівників Офісу Уповноваженого ВРУ з прав людини”, – заявила Денісова.

Про спалах коронавірусу в колонії № 119 Уповноважена Верховної ради з прав людини повідомляла ще 13 квітня. Тоді вона вказала, що виявлено 31 засудженого хворого.

На сьогодні в Бориспільській виправній колонії № 119 вже 43 хворих на COVID-19 серед засуджених. Один засуджений, що був хворий на коронавірусну інфекцію, помер”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначили в Київській обласній прокуратурі, засудженим призначили відповідний курс лікування та помістили до ізольованих приміщень установи.

За фактом порушення санітарних правил та норм щодо запобігання інфекційним захворюванням у прокуратурі відкрили кримінальне провадження.

Фото обкладинки: з відкритих джерел

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter