Союзні сили в Афганістані вбили більше цивільних, аніж “Талібан” – ООН

Дата: 01 Серпня 2019
A+ A- Підписатися

У першому півріччі 2019 року загинуло більше цивільних унаслідок атак урядових військ та їхніх союзників, аніж від повстанських сил. Загальна кількість убитих та поранених – 3 812 осіб, не причетних до збройного конфлікту. 

Про це йдеться в доповіді Місії ООН в Афганістані (UNAMA), повідомляє Deutsche Welle

Унаслідок нападів афганських сил безпеки, підконтрольного уряду народного ополчення та міжнародних союзників із січня по червень загинуло 717 громадян Афганістану. Місія ставить на перше місце за наслідками авіацію США. Порівнюючи з тим самим періодом минулого року, показник загиблих цивільних зріс на 30%. Крім цього, в ООН налічили 680 поранених. 

Повідомляється, що радикальний ісламський рух “Талібан”, терористичне угруповання “Ісламська держава” та інші ворожі до уряду Афганістану сили за перше півріччя 2019 року вбили 531 цивільного. Понад 1 400 людей дістали поранення. 

Це “шокує і є неприйнятним”, коментують у Місії ООН в Афганістані. Експерти повідомляють, що майже третина загиблих – це діти. 

За деякими даними, США подвоїло кількість бомбардувань із 2017 року. Посилені повітряні атаки – частина стратегії нападу на командування “Талібану”, щоб домогтися сприятливого політичного вирішення конфлікту в країні.

Протягом року Вашингтон спілкується безпосередньо з повстанськими силами про мирне врегулювання конфлікту. Раніше сторони висловлювали обіцянку зменшити кількість загиблих цивільних до нуля, однак відтоді нападів, під час яких гинуть цивільні, побільшало. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter