“Слуги народу” вирішили ігнорувати телеканали Ріната Ахметова

Дата: 25 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Фракція “Слуга народу” вирішила ігнорувати телеканали олігарха Ріната Ахметова “Україна 24” та “Україна”, оскільки ті нібито перетворилися на “відверто пропагандистські “ДТЕК 24” і “Олігарх”.

Про це повідомила речниця фракції Юлія Палійчук в телеграмі.

Рішення ігнорувати вказані медіа ухвалили, за словами Палійчук, через те, що їхній власник перетворює їх “на свій корпоративний гучномовець для шантажу держави та суспільства”.

“Якщо власник вважає вигідним для себе таке спотворення журналістики, щоб на його каналах відбувались тільки проплачені або зманіпульовані в корпоративних інтересах ДТЕК дискусії, то збалансована участь будь-яких незалежних від олігарха політиків там просто неможлива”, – йдеться в заяві.

Джерело: телеграм-канал Юлії Палійчук

Загалом у фракції наголосили, що причиною ігнорування запрошень на ці канали стало “системне та навмисне розповсюдження фейків на вказаних телеканалах, публічні безпідставні образи тих, хто заважає олігарху, відверті маніпуляції, ненадання права на відповідь і яскраві прояви тієї олігархічної системи, з якою бореться команда президента”.

Рішення переглянуть, коли “олігарх дозволить редакціям і журналістам повернутися до роботи за загальноприйнятими стандартами журналістики”, уточнила речниця.

Водночас вона заявила, що фракція залишається відкритою для будь-яких ЗМІ, що працюють “незалежно, збалансовано та заради об’єктивного інформування суспільства”.

Нагадаємо, що 19 листопада на програму “Свобода слова” Савіка Шустера на телеканалах “Україна” та “Україна 24” запросили президента Володимира Зеленського та очільника Офісу президента Андрія Єрмака. Однією з тем обговорення була підготовка та зрив операції українських спецслужб із затримання “вагнерівців”. Обидва запрошених відмовилися від участі.

В ОП пояснили, що відмовили телеканалу, оскільки той “маніпулятивно та провокативно подає інформацію, граючи за правилами олігархів”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter