Словацький суд розпочав розгляд справи про вбивство журналіста Яна Куцяка

Дата: 19 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

У Словаччині розпочинається судовий процес у справі вбивства журналіста Яна Куцяка та його нареченої Мартіни Кушнірової.

Про це повідомляє “Європейська правда”. 

Обвинувальний акт у справі налічує 90 сторінок. На лаві підсудних будуть присутні всі обвинувачувані, окрім посередника Золтана Андрушка. Розгляд його справи проходитиме окремо, адже він співпрацював зі словацькими правоохоронцями. Серед обвинувачених: 

  • Мирослав Марчек, який зізнався у вбивстві. Журналісти зазначають, що в минулому він також був причетний до вбивства бізнесмена з Коларова Петра Мольнара;
  • Томаш Сабо, який фігурує в справі як водій убивці;
  • Альона Шушова – помічниця олігарха Маріана Кочнера та ймовірна посередниця;
  • Маріан Кочнер – олігарх, який, на думку прокурорів, замовив убивство і заплатив за нього.

Кожному з підсудних загрожує 25 років позбавлення волі і довічне ув’язнення. Андрушко має дістати менший вирок з огляду на співпрацю з поліцією.

Як відомо, у лютому минулого року в Словаччині застрелили журналіста-розслідувача Яна Куцяка та його дівчину. Найбільш імовірним мотивом убивці правоохоронці вважають професійну діяльність журналіста. Уряд Словаччини запропонував мільйон євро за інформацію, яка допоможе в розслідуванні вбивства журналіста. Колега журналіста Куцяка розповіла згодом, що він розслідував випадки шахрайства з грошима європейських фондів і можливу причетність до цього італійського мафіозного клану “Ндрангета”.

Після вбивства, яке приголомшило всю країну, очільник Словаччини Анджей Кіска призначив нового прем’єр-міністра.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter