Слідство у справі Савченко триватиме до 13 травня

Дата: 10 Лютого 2015
A+ A- Підписатися

Українська льотчиця, член ПАРЄ, народний депутат Надія Савченко не буде припиняти голодування. Суд продовжив строк слідства у кримінальній справі до 13 травня.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на російський “Інтерфакс“.

Продовжу голодування, сьогодні 60-й день. Я продовжу голодування до того часу, поки мене не повернуть на Україну, з якої викрали, або до своєї смерті в Росії“,- сказала Надія Савченко на засіданні в Басманному суді у вівторок.

Савченко категорично заперечує усі пред’явлені їй звинувачення.

Цей фарширований цирк треба закінчувати. Я нічого не винна російському народу, а з тим, що я винна українському, розберуся, коли повернуся“,- сказала вона.

Слідчий заявив, що причетність Савченко до кримінальних злочинів підтверджується сукупністю зібраних доказів. Також він додав, що у рамках кримінальної справи потрібно провести ще кілька експертиз: комплексну криміналістичну експертизу знімків з космосу місцевості в районі селища Металіст, де загинули журналісти, вибухотехнічну експертизу, а також фоноскопічне й почеркознавче дослідження.

За словами слідчого, Савченко “звинувачують у злочині проти інтересів Російської Федерації та проти громадян Російської Федерації“. На його думку, при обранні будь-якого іншого запобіжного заходу Савченко могла б перешкодити розслідуванню. Також він зазначив, що стан здоров`я, вік та сімейний стан не перешкоджають її утриманню у СІЗО.

Як і завжди, у матеріалах, що долучені до клопотання слідства, – жодного матеріалу, що безпосередньо доводить причетність Савченко до загибелі журналістів“, – написав адвокат Савченко Марк Фейгін на своїй twitter-сторінці.

Фото: Новая газета

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter