Слідство розглядає дві версії вибуху в Дніпрі, через який загинули ветеран АТО та речниця ДСНС

Дата: 20 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Слідчі розглядають дві версії вибуху в Дніпрі, внаслідок якого загинула начальниця відділу зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю обласної ДСНС Дар’я Гречіщева та ветеран АТО Олексій Кавлак. 

Про це на брифінгу повідомив заступник керівника прокуратури Дніпропетровської області Олександр Савенко, передає Суспільне. 

Наслідки вибуху в Дніпрі

Вибух заряду від 1 до 2 кілограмів у тротиловому еквіваленті слідчі пов’язують із професійною діяльністю загиблих або ж з “неприязними стосунками з певним колом осіб”. 

“Вказані особи мали активну громадянську позицію, вони були волонтерами, вони були інструкторами-парамедиками й займалися доволі активною діяльністю. Неодноразово перебували в зоні ООС”, – пояснив Савенко. 

Правоохоронці пояснили, що кваліфікували інцидент як теракт, адже вибух стався в громадському місці поблизу центру Дніпра. Щодо версії “неприязних стосунків” та осіб, з якими такі стосунки могли бути в загиблих, представник прокуратури відповів, що “слідство детально й глибоко має в цьому розбиратися”. 

Дар’я Гречіщева та Олексій Кавлак

Під час обшуків удома в загиблого Кавлака правоохоронці вилучили речі, які передали на експертизу. 

“Говорити, що саме вилучено, які це пристрої, не пристрої, вибухові речовини, – буде нам відомо згодом”, – зазначив Савченко. 

Усіх очевидців події правоохоронці закликають звертатися до них, щоб надати додаткову інформацію. 

Вибух автомобіля “Nissan Primera” на проспекті Богдана Хмельницького в Дніпрі пролунав близько дев’ятої ранку 15 вересня. Внаслідок цього загинули начальниця відділу зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю обласної ДСНС Дар’я Гречіщева та ветеран АТО Олексій Кавлак.

Останній приїхав до Дніпра за декілька днів до смерті та брав участь у майстер-класах з реанімації, допомоги в ДТП, контролю кровотеч та евакуації потерпілих. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter