Скандальні судді Аблов та Бочун не потраплять на роботу до Київського міського окружного адмінсуду

Дата: 28 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Вища кваліфікаційна комісія суддів відмовилася переводити на роботу до Київського міського окружного адмінсуду скандальновідомих суддів Євгена Аблова та Олега Бочуна. 

Про це розповіли у Фундації Dejure. 

Олег Бочун та Євген Аблов

Обидва судді раніше працювали в Окружному адміністративному суді Києва та причетні до ухвалення одіозних рішень. До прикладу, саме суддя Аблов у 2013-му дозволив розігнати протестувальників на Майдані: до ОАСК тоді звернувся громадянин, якому барикади “перешкоджали вільно пересуватися”. 

Як пояснюють правозахисники з Фундації Dejure, позбавити Аблова та Бочуна можливості перевестися до  Київського міського окружного адмінсуду дозволила норма закону №10140-д. Ця норма передбачає, що суддів ліквідованих судів можна перевести до іншого суду лише після того, як вони пройшли кваліфікаційне оцінювання. ZMINA розповідала про цей документ. 

“Відтак і судді Аблову, і судді Бочуну повідомили: нема кваліфоцінювання – нема переведення. Не так сталось, як гадалось?” – іронізують правозахисники. 

Нагадаємо, що колега Аблова та Бочуна по ОАСК скандальний суддя Павло Вовк нещодавно не зміг підтвердити, що може працювати в Касаційному адміністративному суді в складі Верховного Суду. 

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter