Ситуацію в Авдіївці розгляне Європарламент

Дата: 10 Лютого 2017
A+ A- Підписатися

Європейський парламент наступного тижня розгляне ситуацію у місті Авдіївка Донецької області.

Про це новопризначений голова Комітету із закордонних справ ЄП, віце-президент Європейської народної партії Девід Макалістер заявив на зустрічі з віце-прем’єр-міністром із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванною Климпуш-Цинцадзе, передає УНІАН.

За інформацією Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Кабміну, сторони погодилися з необхідністю продовження активної залученості Європарламенту до розуміння ситуації в Україні.

Макалістер запевнив Климпуш-Цинцадзе в тому, що конфлікт на сході України залишатиметься у фокусі уваги Комітету із закордонних справ ЄП. За його словами, наступного пленарного тижня (13–16 лютого) Європарламент розгляне ситуацію в Авдіївці.

На запрошення віце-прем`єра Макалістер відвідає Україну найближчим часом.

Як відомо, ситуація в Авдіївці погіршилася 29 січня: бойовики обстрілювали не лише промзону з позиціями українських військових, але й житлові будинки у місті.

6 лютого Рада ЄС висловила сподівання на припинення бойових дій на сході України і початком ефективного мирного процесу.

7 лютого Верховна Рада прийняла звернення до парламентів іноземних держав та міжнародних організацій щодо засудження ескалації збройної агресії РФ проти України. Автор постанови нардеп від “БПП” Світлана Заліщук розповіла, що у цій постанові “ми звертаємося до відповідних міжнародних організацій розслідувати воєнні злочини, а також злочини проти людяності”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter