Сіра зона на Донеччині: у сільських підвалах живуть по 40 людей, зокрема і діти

Дата: 02 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

У селі Велика Новосілка Донецької області, попри вогонь окупантів, досі проживають кілька сотень людей. Вони давно живуть без зв’язку, світла, газу та тепла. Селище фактично опинилося у сірій зоні. 

Про це повідомляє “ТСН” з посиланням на слова місцевих правоохоронців. 

В одному з підвалів мешкають сорок людей. Вони гріються буржуйками та ковдрами, а їжу готують на вогнищі. Однак евакуюватися мешканці селища переважно відмовляються, оскільки не хочуть залишати своє майно та їхати у невідомість.

У іншому підвалі-укритті мешкають і люди з дітьми, і тварини. Як зазначають правоохоронці, люди просять дрова та гігієнічні набори. А також ховають дітей, оскільки бояться, що поліцейські заберуть їх силою. 

Однак вивезти когось силоміць, а тим паче дітей без дозволу батьків, правоохоронці не мають права. Щоразу вони вимушені їздити у Велику Новосілку, аби вмовляти цивільних виїхати до більш безпечних регіонів та врятувати своє життя.

“Трьох дітей ми вже евакуювали з Великої Новосілки в безпечні міста. Це за останній тиждень. Інші поки не хочуть, але розмовляємо”, – додають поліцейські. 

Нагадаємо, що за добу 29 листопада внаслідок обстрілів російськими військовими в Україні загинули п’ятеро людей. Усі вони були мешканцями Донеччини. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter