Сім країн ЄС почали видавати сертифікати вакцинації

Дата: 02 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Сім країн-членів Євросоюзу почали видавати сертифікати з інформацією про те, що людина отримала щеплення від коронавірусу, перехворіла на нього або має негативний тест на ковід. 

Про це повідомили в Єврокомісії. 

Фото: hungarytoday.hu

Видавати сертифікати в електронній та паперовій формі почали в Болгарії, Чехії, Данії, Німеччині, Греції, Хорватії і Польщі. Отримати їх можуть ті, хто пройшов повний курс вакцинації проти коронавірусу, має негативний тест або ж перехворів на ковід. Як зазначили в Єврокомісії, жодні особисті дані під час цього не розголошуватимуться.

“Громадяни ЄС із нетерпінням чекають нових поїздок і хочуть проводити їх безпечно. Наявність сертифікату ЄС є вирішальним кроком на цьому шляху”, – зазначає єврокомісарка з питань охорони здоров’я Стелла Кіріакідес.

Інші країни ЄС мають почати видавати сертифікати до 1 липня.

В Україні “паспорти вакцинації” мають запустити в обіг з 1 липня. Процес пообіцяли синхронізувати з відповідними діями в Європейському Союзі.

Нагадаємо, що в Україні вакцинація від коронавірусу розпочалася наприкінці лютого поточного року. Станом на 2 червня першу дозу вакцини встигли отримати понад мільйон осіб, а вакцинованих обома дозами налічили понад 132 тисячі.

Фотографія обкладинки: hungarytoday.hu

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter