Швейцарським парламентаркам дозволили приходити на роботу з оголеними плечима

Дата: 10 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Парламент Швейцарії скасував правило, згідно з яким жінкам забороняли носити одяг з оголеними плечима. 

Про це повідомляє видання The Local.

Заборону носити речі з оголеними плечима в будівлі парламенту запровадили в країні 2016 року. Нові правила змінили неформальну вимогу до жінок носити “пристойний одяг”. Причиною запровадження дрес-коду став інцидент із депутаткою Ліліан Морі Паск’є, яка у 2016 році прийшла на засідання парламенту в сукні з оголеними плечима. 

Її колега тоді звернувся до неї з вимогою прикрити плечі, адже своїм виглядом вона ніби порушувала регламент. У відповідь на це парламентарка пояснила, що в сесійній залі було дуже спекотно, та додала, що не вважає свій одяг нескромним, а тому не стала виконувати вимоги. Водночас Паск’є наголосила, що якби її попросили залишити будівлю, то вона б не зробила цього, адже її обрав народ, а тому ніхто не може вигнати її через подібну історію.

Ліліан Морі Паск’є

Запроваджені у 2016 році правила поширювалися не тільки на членкинь парламенту, а й на інших присутніх жінок, зокрема журналісток. Через оголені плечі з парламенту одного разу вигнали журналістку видання NZZ. Від чоловіків у парламенті вимагали носити сорочки, костюми та краватки або краватки-метелики. Однак правило щодо метеликів та краваток не поширювалося на чоловіків-журналістів. 

Старі правила, за словами очільника Ради кантонів Ганса Штьоклі, змінили, адже вони застаріли. Окрім вимог до зовнішнього вигляду швейцарським парламентарям також дозволили використовувати власні ноутбуки під час дебатів. Однак лише за умови, що клавіатура в їхніх пристроях безшумна.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter