Швейцарія дозволить геям та бісексуалам бути донорами крові

Дата: 31 Січня 2017
A+ A- Підписатися

У Швейцарії планують зняти 40-річну заборону для геїв та бісексуальних чоловіків щодо донорства крові, проте заборона діятиме для тих осіб, які мали статеві контакти протягом останніх 12 місяців.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на AFP.

“Запроваджуючи вимогу для донорів щодо 12-місячного утримання, основні положення Швейцарії щодо цього питання будуть відповідати положенням інших європейських країн, наприклад Великої Британії та Франції, які ввели заборону після виявлення ВІЛ на початку 1980-х років”, – повідомляє агентство.

Зміна політики була схвалена Швейцарським агентством з терапевтичної продукції (Swissmedic), федеральним регулятором, після звернення неприбуткової організації “Swiss Transfusion SRC”, відділу Червоного Хреста, що відповідає за продукти крові.

Керівник “Swiss Transfusion SRC” Швабе Рудольф вважає, що зрушення в політиці щодо цього питання є “першою зміною дискримінаційних правил”, навіть якщо нові правила будуть “далекі від досконалості”.

Представники Швейцарського агентства з терапевтичної продукції заявляють, що нові правила наберуть чинності 1 липня 2017 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter