Швеція та Еквадор домовилися про допит Ассанжа в Лондоні

Дата: 11 Серпня 2016
A+ A- Підписатися

Швеція та Еквадор домовилися про допит засновника порталу WikiLeaks Джуліана Ассанжа, який звинувачується шведською владою в зґвалтуванні і вже п’ятий рік живе в посольстві Еквадору в Лондоні.

Про це йдеться у заяві МЗС Еквадору, повідомляє ВВС.

Зустріч відбудеться в посольстві Еквадору в Лондоні, її дата буде призначена найближчим часом.

Перше прохання про зустріч з Ассанжем для допиту на території посольства Еквадор шведська влада зробила чотири роки тому, зазначається в заяві МЗС.

“Протягом більш ніж чотирьох років уряд Еквадору пропонує організувати допит Джуліана Ассанжа на території посольства Еквадору у Великій Британії, а також пропонує інші політичні і юридичні заходи, які могли б задовольнити всі сторони, залучені в юридичний процес проти Джуліана Ассанжа”, – йдеться в заяві.

Юридичною підставою для допиту буде підписана у грудні минулого року країнами угода про співпрацю в боротьбі зі злочинністю.

Джуліан Ассанж переховується в посольстві Еквадору в Лондоні з 2012 року.

Шведські прокурори хочуть допитати Ассанжа у справі про нібито зґвалтування і сексуальне домагання двох жінок-волонтерок WikiLeaks, які не подавали формальних позовів. Сам він відкидає звинувачення і вважає своє переслідування політично мотивованим.

Сайт WikiLeaks отримав популярність після публікації секретних матеріалів Пентагону, Держдепартаменту та інших державних органів США.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter