Шустер закриває свій канал через фінансові проблеми

Дата: 01 Грудня 2016
A+ A- Підписатися

Телеканал журналіста Савіка Шустера 3s.tv припиняє свою діяльність з 1 січня 2017 року у зв’язку з фінансовими проблемами.

Про це повідомляється на сторінці каналу у Facebook.

У заяві йдеться, що спроба каналу працювати без підтримки олігархату закінчилася тим, що у нього закінчилися гроші.

“На жаль, ситуація на медійному ринку нашої країни доведена до абсурду: всі телеканали збиткові, вони існують лише за рахунок власників-олігархів. В цих умовах наша спроба працювати за нормальними бізнесовими правилами виявилася невдалою: ми отримали кримінальні справи і штрафи від податкової, а у Савіка забрали дозвіл на роботу. Це все нікуди не дінеться і після закриття 3s.tv: із судовою тяганиною ще доведеться поборотися, і тепер без телеканалу у нас майже не буде можливості розповідати про це суспільству… Нам доведеться попрощатися з улюбленою справою, бо у нас закінчилися гроші”, – йдеться в заяві.

На телеканалі кажуть, що за останній рік в клуб 3s.tv вступили більше 20 тис. чоловік зі всього світу, але цих клубних коштів не вистачило на покриття діяльності каналу. При цьому з представників бізнесу, з якими контактував канал, фінансова підтримка надійшла лише від однієї людини.

“Якщо протягом найближчих тижнів хтось з них все ж відгукнеться – можливо в нас вийде уникнути такого фіналу”, – наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, що в квітні журналісту Савіку Шустеру анулювали дозвіл на роботу в Україні. В Держслужбі зайнятості пояснили це тим, що Шустер подав довідку про відсутність судимості, хоча проти нього було відкрито кримінальне провадження. У ДФС пояснили, що розслідується кримінальне провадження про ухилення Савіком Шустером від сплати податків.

Пізніше Київський окружний адміністративний суд та Київський апеляційний адміністративний суд анулювали рішення Київського міського центру зайнятості та підтвердили право Савіка Шустера на роботу в Україні.

У листопаді з’явилася інформація, що Печерський районний суд Києва в закритому судовому засіданні ухвалив рішення провести обшук у будинку Савіка Шустера і на його студії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter