Шумкову у колонії колють незрозумілі ін’єкції – Омбудсман

Дата: 07 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Медики у колонії міста Торжок, де незаконно тримають українського політв’язня Олександра Шумкова, не надають українцю необхідної допомоги.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова. 

Знову порушено права незаконно засудженого Олександра Шумкова, якого утримують в ФКУ ИК 4 УФСИН России по Тверской…

Gepostet von Людмила Денісова am Donnerstag, 7. November 2019

За інформацією Денісової, Шумков, який у жовтні оголосив голодування з вимогою до російської влади не використовувати політв’язнів у своїх власних цілях, завершив свій протест. Проте наразі він знаходиться у поганому фізичному стані. 

“Його турбує сильний головній біль, а також сильний біль в області спини та судоми”, – розповіла Омбудсман. 

Однак медики у колонії відмовляються надавати українцю необхідну допомогу. Замість цього вони дають пігулки та ін’єкції, не пояснюючи їхньої дії на організм.

“Шприци для ін’єкцій наповнюються в іншому приміщенні, що несе небезпеку отримати інфекційне захворювання”, – написала Денісова. 

Уповноважена вже звернулась до своєї російської колеги Тетяни Москалькової, щоб та сприяла проведенню повного медичного обстеження Шумкова, за результатами якого українцю надали б відповідну кваліфіковану медичну допомогу.

Нагадаємо, що про зникнення Олександра Шумкова стало відомо в серпні 2017 року. Офіційно російські силовики затримали його у вересні того ж року. Правозахисний центр “Меморіал” зазначає, що Шумков брав участь у Євромайдані, а у 2014 році працював охоронцем лідера “Правого сектору” Дмитра Яроша, після чого пішов служити до ЗСУ. За версією російських слідчих, Шумков брав участь у діяльності “Правого сектору”, “зокрема в бойових діях у зоні АТО”. Російські силовики погрожували хлопцю розправою за національність та політичні переконання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter