Шуфричу оголосили підозру у фінансуванні незаконної “Росгвардії” в тимчасово окупованому Криму

Дата: 08 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Підозрюваному в держзраді народному депутату групи “Платформа за життя і мир” Нестору Шуфричу оголосили нову підозру – у фінансуванні Росгвардії.

Про це інформують ДБРСБУ та Офіс генпрокурора.

Нестор Шуфрич

Правоохоронці кажуть, що працівники ДБР спільно з СБУ задокументували нові докази антиукраїнської діяльності народного депутата Нестора Шуфрича, який вже підозрюється у державній зраді. За даними слідства, фігурант налагодив схему фінансування російських окупаційних угруповань у тимчасово окупованому Криму.

Зокрема, Шуфрич платив гроші Росгвардії за воєнізовану охорону своєї елітної нерухомості на території півострова. Лишень за три місяці 2016 року підконтрольна йому компанія сплатила окупантам за ці послуги понад пів мільйона російських рублів.

Повідомлення про підозру народному депутату України IX скликання від забороненої політичної партії “ОПЗЖ” підписав генеральний прокурор Андрій Костін.

За даними слідства, Шуфрич через підконтрольне підприємство та довірених осіб у 2013 році набув право власності на будинок та земельну ділянку у селищі Семеїз, Автономна Республіка Крим. Йдеться про недобудований профілакторій загальною площею понад 4,5 тис. квадратних метрів, розташований біля моря.

Повідомляється, що земельна ділянка площею понад 1,5 га входить до рекреаційної зони та межує із “дачею Медведчука”. Ця нерухомість була придбана у підприємств, бенефіціарним власником яких була дружина Медведчука Оксана Марченко, пояснюють в СБУ.

Після окупації півострова військовими РФ народний депутат у змові з адвокатом та іншими довіреними особами забезпечив реєстрацію цієї нерухомості за законами РФ.

У 2016 році, задля забезпечення охорони належного йому майна на тимчасово окупованому півострові, він організував укладення договору охорони з незаконним воєнізованим формуванням окупаційної влади в АР Крим – ФГУП “Охрана” Росгвардії по Республіці Крим”. При цьому підозрюваний залучив підконтрольного адвоката та інших громадян України.

Таким чином народний обранець організував передачу та перерахування Росгвардії, яка бере участь у війні проти України, грошових коштів на понад 648,7 тисячі російських рублів за охорону майна, зазначають в Офісі генерального прокурора.

Раніше Шуфричу вже було повідомлено про підозру в державній зраді. Наразі він перебуває під вартою.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter