Штат Вайомінг визнав Голодомор геноцидом

Дата: 13 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Вайомінг став 32-м штатом США, який визнав Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу. 

Про це повідомила посолка України в США Оксана Маркарова.

Фото: УНІАН

“Штат Вайомінг став 32-м штатом, який визнав Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу та проголосив листопад місяцем памʼяті про український Голодомор-геноцид. Дякую губернатору штату Вайомінг Марку Гордону за солідарність з Україною”, – написала Маркарова.

Також вона подякувала активній українській громаді в США за організацію пам’ятних просвітницьких заходів, що підвищують обізнаність громадськості про ці події.

Фото: Оксана Маркарова

“Традиційно в останню суботу листопада українці по всьому світу запалюють свічки в пам’ять про загиблих від Голодомору. Цього року це 25 листопада. Запрошую всіх приєднатись у цей день до церемонії вшанування пам’яті жертв Голодомору, яка відбудеться у Вашингтоні 25 листопада о 16:30 біля Меморіалу жертвам Голодомор”, – закликала посолка. 

Захід відбудеться за адресою: 1 Massachusetts Avenue NW, Washington, DC 20001.

Нагадаємо, що на початку листопада в США ще три штати визнали Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу. На той момент уже 31 американський штат ухвалив відповідне рішення.

Наразі Посольство України в США спільно з Крайовим комітетом США з визнання Голодомору геноцидом активно працює над тим, щоб дедалі більше штатів визнавали цю трагедію геноцидом.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter