Шольц визнав, що реакція Німеччини на тимчасову окупацію Криму мала бути жорсткішою

Дата: 19 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Канцлер Німеччини Олаф Шольц визнав, що реакція на протиправну окупацію Росією Кримського півострова у 2014 році мала б бути інакшою.

Про заяву канцлера повідомляє Bild.

Олаф Шольц

“Я хочу сказати абсолютно однозначно, що, мабуть, принаймні озираючись назад, було б цілком правильним жорсткіше зреагувати на анексію Криму”, – сказав німецький канцлер.

За його словами, в такому разі ідея подібного нападу на Україну, можливо, “не заволоділа б так сильно помислами президента Володимира Путіна”.

Міжнародна спільнота запровадила санкції проти Росії з початку тимчасової окупації півострова у 2014 році. Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров та експерти неодноразово закликали ввести ембарго на російські енергоносії у відповідь на тимчасову окупацію Криму. Утім, Німеччина збільшувала свою енергетичну залежність від Росії й продовжувала економічні зв’язки з країною-агресором. 

Як відомо, дипломатичні відносини між Німеччиною та Україною перебувають у напруженому стані через проросійську політику офіційного Берліна в минулому і затягування з постачанням зброї. Оглядачі звинувачують німецьких політиків у тому, що ті зробили свій внесок у те, що міжнародні злочини під час повномасштабного вторгнення Росії стали можливими, зокрема почавши втілювати проєкт “Північний потік – 2” після тимчасової окупації Криму.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter