Школярів окупованого Мелітополя примусили дивитись інтерв’ю Путіна з американським пропагандистом Такером Карлсоном

Дата: 19 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

В окупованому Мелітополі Запорізької області школярів і студентів змусили дивитись інтерв’ю російського диктатора Володимира Путіна з американським пропагандистом Такером Карлсоном.

Про це пише Інститут масової інформації з посиланням на російські пабліки.

Скриншот ІМІ

У відеосюжеті програми За!ТВ “Черговий у місті” з колаборанткою, ведучою Аміною Гончаренко показали зібрану в залі мультимедійного парку “Росія – моя історія” молодь, яка дивиться інтерв’ю. Також у передачі прозвучав великий коментар чоловіка, якого в сюжеті не відрекомендували. Він розповідав, що це інтерв’ю – “знакова для західної журналістики подія, коли президент Росії дає таке велике інтерв’ю”.

Чоловік використовував наративи про “інформаційну війну Заходу проти Росії” та наголошував на тому, що Путін “доносить ту саму історичну правду до західного глядача, якої цей західний глядач був багато років позбавлений”.

В ІМІ з’ясували, що цей чоловік – російський пропагандист Андрій Маслов з Омська, який приїхав на окуповану територію, щоб очолити пропагандистсько-ідеологічний осередок у Мелітополі “Росія – моя історія”.

За даними росЗМІ, в Омську він був консультантом із взаємодії зі ЗМІ від регіонального мінкульту. Останнім часом працював заступником директора Омського драмтеатру з організації глядача.

В інтерв’ю омським медіа в грудні 2023 року Маслов розповідав, що “місія всіх парків “Росія – моя історія” полягає у створенні єдиного історичного простору на території всієї країни”: щоб у “Москві, Мелітополі, Омську, Луганську та інших містах росіяни розмовляли однією мовою історичних даних”.

Пропагандист займається залученням української молоді на окупованих територіях до риторики ненависті до України. За його словами, співробітники “мультимедійного парку” намагаються “допомогти цим дітям вирости нормальними, порядними людьми, гідними громадянами країни”.

Раніше окупаційна влада Скадовська в телеграмі повідомляла про те, що учнів Приморської школи примусили дивитися “Підсумки року з Володимиром Путіним”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter