Школи у деяких областях закривають на карантин через стрімке зростання хворих на ГРВІ та грип

Дата: 02 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

В Україні зростає кількість хворих на ГРВІ та грип, тож на Закарпатті та Київщині деякі школи закрили на карантин.

ZMINA розповідає, що відомо. 

Ілюстраційне зображення. Фото: David Common/CBC

 

На Київщині влада запровадила карантин, й 33 заклади перейшли на дистанційне навчання. Найбільше хворих в області у Бориспільському, Фастівському і Броварському районах. 

Щодо Києва, то, якщо захворюваність у місті зростатиме, то заклади освіти теж підуть на карантин. 

“Ми будемо змушені рекомендувати столичним закладам освіти перейти в дистанційний режим роботи. Тому звертаюся до батьків — будьте свідомими. При перших ознаках захворювання в дитини залиште її вдома та зверніться до лікаря”,закликала батьків директорка департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян.

На Закарпатті у Береговому одна гімназія та ліцей пішли на дистанційне навчання, а в Ужгороді усі школи закрили на карантин до 9 лютого, адже понад половину із загальної кількості захворілих у місті є дітьми. За тиждень рівень госпіталізацій в ужгородські лікарні зріс на понад 30%, й більшість пацієнтів також є дітьми. 

Карантин в Ужгороді стосується й мистецьких і спортивних шкіл, втім, дошкільні заклади продовжують працювати у звичайному режимі.  

Високу захворюваність фіксують й в інших регіонах. До прикладу, на Вінниччині з кінця січня повідомляють про збільшення хворих, серед яких чимало дітей, але карантину у регіоні немає. Станом на 31 січня, перейшли на дистанційне навчання 184 школи в області, а частина працюють у змішаному режимі. Щодо дитячих садочків, то більших з них працювали у звичайному режимі. 

Нагадаємо, що новий штам коронавірусу “Дженні” виявили в п’яти областях України. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter