Школи не мають змушувати батьків підписувати згоду, що заклад не відповідає за поширення ковіду – Степанов

Дата: 04 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Адміністрації шкіл не мають права вимагати від батьків підписання документа про те, що навчальний заклад не є відповідальним за поширення COVID-19.

Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив на брифінгу 4 листопада, повідомляє Суспільне.

Він розповів, що зараз надходить багато звернень від батьків, які переймаються безпекою навчального процесу своїх дітей-школярів. Зокрема, днями в мережі з’явилась інформація, що адміністрація школи змушує батьків підписувати документ такого змісту: “Інформаційна згода, що батьки свідомо розуміють, що заклад освіти не несе відповідальності за розповсюдження COVID-19, який може бути занесений до закладу людиною з безсимптомним перебігом хвороби”.

Він закликав батьків не підписувати подібних документів.

“Такий документ не передбачений жодним нормативним актом. Це самодіяльність керівників закладів або інших осіб. Навіщо вони це роблять, мені не відомо. Шановні батьки, ніхто не може вас змусити підписувати такий документ. Він нічим не передбачений”, – наголосив міністр.

За словами Степанова, з початку навчального року коронавірус перенесли 0,9% учнів – це 5 215 осіб. Також з початку навчального року захворіли 10 552 вчителі. Станом на 4 листопада на дистанційному навчанні перебувають 912 закладів освіти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter