Школярі з українського Майорська навчаються у “ДНР” – ЗМІ

Дата: 06 Вересня 2016
A+ A- Підписатися

Дванадцять з сімнадцяти дітей шкільного віку, що мешкають у контрольованому українською армією Майорську, почали навчальний рік у середній школі Микитівки, що контролюється бойовиками так званої “Донецької народної республіки”.

Про це йдеться в статті “Української правди” – “За пенсіями та в школу – в “ДНР”. Реалії життя на “українському нулі”.

Батьки лише п’яти школярів погодилися віддати дітей в школу Бахмута, підконтрольного Україні.

Одна з причин небажання батьків переводити дітей в українські школи — близькість до Микитівської школи, вона за 3 кілометри від Майорська. Бахмутівська — за 9. Самі ж діти категорично заявили кореспонденту УП, що вони звикли до своєї школи і друзів і не хочуть нічого змінювати.

Діти з собою обов’язково беруть свідоцтво про народження, а на запитання “Куди їдете?” на блокпостах гуртом повідомляють “В школу!”.

З обидвох сторін дітям пропонується шкільний автобус. В бік Микитівки дітям щодня доводиться перетинати блок-пост української армії та бойовиків, а в бік Бахмута  — КПП “Зайцево”.

Мама першокласниці, яка віддала дитину в українську школу, пояснила, що КПП перетинати безпечніше, ніж блок-пости на лінії фронту.

Як повідомила УП начальник департаменту освіти Донецької військово-цивільної адміністрації Надія Оксенчук, у Бахмутську школу погодилося їздити ще четверо дітей з Жованки та двоє — з Бахмутки. Жованка та Бахмутка — це квартали селища Зайцеве, частина якого окупована бойовиками, в тому числі ними зайнята селищна школа.

Департамент освіти Донецької ОДА з свого боку зобов’язується забезпечити доставку дітей до Бахмута.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter