Стендап-комік Андрій Щегель вибачився за слова про те, що українці “самі зробили вибір – гинути на війні”

Дата: 06 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Стендап-комік Андрій Щегель, який виїхав з України до Туреччини з тимчасовим дозволом Мінкульту, але вирішив не повертатися, перепросив за свої слова, що українці самі зробили вибір – “гинути на війні”.

Відповідне відео він оприлюднив у ютубі.

“Я в жодному разі не вважаю, що вибір людини саме “гинути на війні”, і маю на увазі, що українці свідомо вибирають Україну і бажання за неї боротися, що в результаті, на жаль, часом призводить до загибелі кращих її дітей”, – сказав він.

Щегель порадив користувачам інтернету повністю передивитись інтерв’ю з блогером Романом Скрипіним і самим зробити висновки, що його слова “не містили ні краплі зневаги”.

“Я в жодному разі не відчуваю зневаги до всіх українців. Останнє відео моєї емоційної й імпульсивної промови, шматком викладене в інтернет і абсолютно вирване з контексту, є лише моєю гнівною і безпорадною реакцією на нескінченні повідомлення мені, моїм близьким і друзям з погрозами розправою і вбивством упродовж декількох діб, які просто зводять тебе з розуму. Я приношу вибачення всім, кому скандал з моєю участю завдав страждань. Провокація є роботою коміка, але пошук ворогів і полювання на відьом вийшло за межі розумного”, – заявив стендап-комік.

Щегель звинуватив медіа в тому, що вони поширили новини з його висловлюваннями та “породили непорозуміння і ненависть”.

Нагадаємо, артист раніше заявив, що виїхав до Туреччини попри те, що мав три повістки в армію, оскільки вважає себе “вільною людиною”. Згодом він оприлюднив нове відео, де назвав Україну “й**аним цирком з попаяними дебілами, у яких нема шансів на цивілізоване життя”. 

На його переконання, основна причина хейту на його адресу “ґрунтується на заздрості” й тепер він може отримати політичний притулок у багатьох країнах. Українських коміків Щегель назвав “сцикливими п**арасами”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Мінкульті заявили – після втечі Щегеля до Туреччини контроль за виїздом артистів за кордон посилять.

Відомо, що Мінкульт подав на затвердження уряду жорсткіший порядок отримання дозволу на тимчасовий виїзд чоловіків за кордон.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter