Ще одного кримського татарина запроторили у психіатричну лікарню – адвокат

Дата: 21 Листопада 2016
A+ A- Підписатися

Фігурант “справи Хізб ут-Тахрір” Муслім Алієв вже другий кримський татарин, якого помістили під примусове психіатричне обстеження.

Про це повідомляє інший захисник Еміль Курбедінов на сторінці у Фейсбук.

“В знак солідарності з Ільмі Умеров, в знак протесту з приводу незаконних кримінальних переслідувань шістьом політув’язненим загрожує психіатрична лікарня. Ми констатуємо нарощування темпів каральної медицини щодо кримських татар”, – пише Курбедінов.

За його словами, інший кримський адвокат Едем Семедляєв намагається зв’язатись з Алієвим, який зараз перебуває в 15-му відділенні психіатричної лікарні в Сімферополі.

“Адвокат намагається з ним зв’язатися, він пройшов до цієї будівлі. Ми думаємо, що це не остання посадка в психлікарню інакомислячих людей, після того, як вийде Едем Семедляєв, ми зможемо повідомити подробиці”, – сказав у відеозверненні Курбедінов.

 Мусліма Алієва, одного з шістьох заарештованих у Ялті у справі “Хізб ут-Тахрір” 17 листопада перевезли до психіатричної лікарні.

Як відомо, фігуранти “ялтинської справи “Хізб ут-Тахрір” перебувають за гратами вже більш ніж півроку. Перших чотирьох обвинувачених заарештували 11 лютого 2016 року. Найбільш відомий із них – член Контактної групи з прав людини Емір-Усеїн Куку. Крім нього, були затримані алуштинець Муслім Алієв і житель села Краснокам’янка Енвер Бекіров, які працювали будівельниками, а також торговець квітами з Ялти Вадим Сірук.

Правозахисники вважають заарештованих ялтинців політичними в’язнями.

Представники міжнародної ісламської політичної організації “Хізб ут-Тахрір” називають своєю місією об’єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього й кажуть, що піддаються несправедливому переслідуванню в Росії. Верховний суд Росії заборонив “Хізб ут-Тахрір” 2003 року, включивши до переліку 15 об’єднань, названих “терористичними”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter