Ще одному російському військовому оголосили підозру в скоєнні воєнних злочинів на Київщині

Дата: 09 Травня 2022
A+ A- Підписатися
Прокурори Київщини оголосили підозру в скоєнні воєнних злочинів, зокрема катуванні цивільних, Антону Струєву – командиру мотострілецької роти 15 “миротворчої” бригади 2 гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу ЗС РФ.  
 
Про це у фейсбуку повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова
 
Антон Струєв, фото з фейсбуку Венедиктової

Прокурори спільно з СБУ та НАБУ встановили, що командир роти Антон Струєв разом зі співслужбовцями в березні взяв у полон двох беззбройних мирних мешканців окупованого села Мокрець Броварського району.

Струєв незаконно допитував бранців, щоб вивідати дані про патріотів, військовослужбовців ЗСУ та бійців тероборони. Вдягнувши тактичні рукавиці з пластиковими вставками, командир вибивав інформацію ударами по обличчях та головах потерпілих. А після – наказав їм роздягнутися та запроторив у підвал.
 
“Міноборони рф та їхній пропагандистський канал “Звезда” оспівували “подвиги” цього офіцера та ставили його “героїзм” за взірець. Традиційно вже російське військово-політичне керівництво хвалить своїх армійців, які відзначились у воєнних злочинах, тим самим визнаючи, що ті сумлінно виконували накази воювати проти цивільних”, – написала Венедіктова.
 
Струєв – уже третій військовослужбовець згаданої бригади, якому оголосили підозру в порушенні законів та звичаїв війни в Броварському районі. Ще двоє його співслужбовців викрито в жорстокому знущанні з військовополонених та священника в селі Богданівка.
 
Венедіктова закликала тих, хто впізнає Струєва або має свідчення про його участь в інших воєнних злочинах, надсилати докази за посиланням або звертатися до Київської обласної прокуратури: 097-053-04-65, 097-838-31-87, 050-107-66-75.

Читайте також: “Будь ласка, не стріляйте, ми цивільні”: правозахисники зібрали свідчення очевидців та родичів вбитих на Київщині 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter