Ще одному регіональному російському посадовцю світить в’язниця в Україні за “роботу” на окупованих територіях

Дата: 21 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Про підозру в зазіханні на територіальну цілісність України заочно повідомили мешканцю Краснодарського краю Росії, який під час окупації Харківщини став так званим “міністром палива, енергетики та житлово-комунального господарства”. 

Про це розповіли в Нацполіції. 

Фото: Нацполіція

Імені підозрюваного традиційно не називають, втім за фото та вказаною посадою, яку чоловік обіймав на батьківщині 2016 року, не складно встановити Андрія Буреніна. Підозру на його ім’я можна знайти у випуску “Урядового кур’єра” за 15 серпня поточного року. 

Слідчі вважають, що саме Буренін закликав працівників “Харківобленерго” до зміни меж території та державного кордону України та схиляв підтримувати росіян. 

Призначення Буреніна на посаду “міністра” в російській окупації українські правоохоронці жартома назвали “кар’єрним стрибком”, бо вдома чоловік до цього обіймав посаду начальника тільки відділу при міністерстві. 

За допомогу в окупації України росіянину загрожує до п’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Буренін не єдиний російський посадовець, який поїхав “працювати” на окуповані українські території. ZMINA вже розповідала про Сергія Єлісєєва – колишнього російського спецслужбовця, який з 2014-го почав працювати посадовцем у різних регіонах РФ, зокрема в Калінінградській області, а у 2022-му поїхав на окуповану Херсонщину. 

Тепер йому загрожує до восьми років в українській в’язниці. 

Також, наприклад, до окупованої Запорізької області поїхав колишній російський віцегубернатор з Вологди Антон Кольцов, а на Харківщину – колишній мер Краснодара Андрій Алексєєнко. Російські журналісти дізналися, що людей на такі посади обирають в адміністрації російського керманича Путіна та з-поміж, зокрема, випускників спеціальної академії.  

Нагадаємо, що нещодавно ще майже два десятки депутатів російської Держдуми отримали вирок в Україні та ордери про міжнародний розшук. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter