Два іноземних добровольці зі США і Тайваню загинули на сході України

Дата: 05 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Ще двоє іноземних добровольців загинули у війні РФ проти України. 23-річний Скайлер Грегс зі США служив у “Інтернаціональному легіоні”, а 25-річний Джонатан Ценг з Тайваню у батальйоні “Карпатська Січ”.

Про це повідомляє неурядова організація Ukraine+Taiwan Forum та Daily Beast.

Джонатан Ценг та Скайлер Грегс

Тайванський доброволець Джонатан Ценг загинув під час виконання бойового завдання.

Під час виконання бойового завдання за Луганським напрямком загинув наш тайванський побратим, Джонатан Ценг. Йому щойно виповнилося 25. Брат України служив у складі 49-го окремого стрілецького батальйону “Карпатська Січ“, – написав Президент громадської організації “Ліберально-демократична ліга України” Артур Харитонов.

Він пообіцяв зробити все можливе, аби наступні покоління українців пам’ятали про подвиг Джонатана.

В Україні також загинув доброволець Скайлер Грегс зі США.

Daily Beast пише, що Грегс загинув наприкінці жовтня на північному сході України, коли “Інтернаціональний легіон”, в якому він служив, потрапив під ворожий артилерійський обстріл.

За словами командира Грегса, він помер героєм та мав “дуже хоробре велике серце”.

Повідомляється, що 23-річний Грегс мешкав з батьками у штаті Вашингтон, а у квітні приїхав добровольцем в Україну. До цього чоловік не мав жодного військового досвіду, але вирішив допомогти ЗСУ, побачивши російські злочини. Батько американця був проти його поїздки, тому Грегсу довелося покидати домівку приховано. У червні він отримав поранення під час оборони Харкова, однак знову повернувся на поле бою.

Нагадаємо, у вересні на війні проти російських окупантів у районі міста Соледар на Донеччині загинула військовослужбовиця 24 окремої механізованої бригади ЗСУ імені короля Данила Ольга Сімонова з позивним Сімба.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter