Ще 48 військових РФ судитимуть за воєнні злочини в Україні – Венедіктова

Дата: 24 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Ще 48 російських військовослужбовців судитимуть за воєнні злочини на території України. Крім того, правоохоронці мають список із близько 600 підозрюваних.

Про це заявила генпрокурорка Ірина Венедіктова під час виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, повідомляє The Guardian.

Джерело: 24tv.ua

Венедіктова також повідомила, що зараз розслідують близько 13 тисяч справ про воєнні злочини росіян. 

Ми вже порушили близько 13 тисяч справ, пов’язаних лише з воєнними злочинами. У цій категорії повідомлено про підозру 49 особам, яких ми почали притягувати до кримінальної відповідальності за воєнні злочини“, сказала вона.

За її словами, українські посадовці мають список із приблизно 600 підозрюваних, які вважаються причетними до воєнних злочинів, а дві справи щодо трьох осіб уже перебувають у судах.

Нагадаємо, 23 травня Солом’янський районний суд Києва визнав сержанта, командира відділення військової частини №32010 з Московської області Вадима Шишимаріна винним у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним убивством жителя Сумщини Олександра Шеліпова. Росіянина засудили до довічного позбавлення волі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter