Шахтарі в трьох регіонах оголосили страйк через борги із зарплати

Дата: 09 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

На Львівщині, Волині й Донбасі гірники низки шахт оголосили страйки з вимогою виплатити їм зарплату і погасити борги.

Про це повідомив у фейсбуку голова Конфедерації вільних профспілок України та Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.

Шахта на Львівщині. Фото: Район.Іваничі

На початку поточного року в Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів повідомляли, що уряд виплатить гірникам 654 мільйони гривень зарплатних боргів. Загалом на виплати влада заклала майже 2 мільярди гривень. 

За словами Волинця, з 8 грудня через борги гірники шахти “№ 9 Нововолинська” відмовилися спускатися під землю та пішли до адміністрації об’єднання “Волиньвугілля”. Також з минулого тижня на Донеччині протестують гірники шахти “Україна” (ДП “Селидіввугілля”), а шахта “Капітальна” в місті Мирнограді остаточно припинила всі роботи. 

У Києві гірники вийшли на протест до будівлі Кабміну та вимагають погасити 143 млн грн заборгованості із заробітної плати й відновити повноцінну роботу підприємства.

Страйкують під землею й 75 гірників шахти “Лісова” на Львівщині. За даними голови профспілки шахти Мирослави Кафтан, вони вимагають виплатити зарплати та погасити борги за вересень-жовтень.

Нагадаємо, що цього року в Кривому Розі працівники шахти “Октябрська” понад місяць проводили підземний протест, вимагаючи збільшення зарплати.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter