Севастополю не дозволяють обіцяний референдум про вибори “губернатора”

Дата: 27 Липня 2016
A+ A- Підписатися

Центрвиборчком Росії відхилив скаргу ініціативної групи з проведення референдуму про перехід до прямих виборів окупаційного “глави Севастополя”.

Про це передає російський РБК.

“Скарга була, ми відповіли. ЦВК вважає, що рішення виборчкому Севастополя (про відмову проводити референдум – ред.) прийняте з урахуванням регіонального і федерального закону”, – сказав заступник голови ЦВК РФ Микола Булаєв.

Булаєв додав, що коли в регіональному законодавстві з’явиться норма про проведення референдуму у Севастополі, для відмови у проведенні референдуму не буде причин.

Водночас, так так зване “законодавче зібрання” Севастополя на минулому тижні вдруге не змогло провести поправку про перехід до прямих виборів глави міста.

Поправку внесли 11 депутатів “законодавчого зібрання” – “екс-спікер” Олексій Чалий, у якого затяжний конфлікт з так званим  “губернатором” Сергієм Меняйлом, і його прихильники.

Перехід до прямих виборів губернатора Севастополя був обіцянкою “Єдиної Росії” і Чалого на виборах у “законодавчі збори”. Втім і губернатор Меняйло раніше виступав за перехід до прямих виборів губернатора, однак у лютому змінив свою точку зору.

“Я – за жорстку вертикаль влади, за те, щоб губернаторів призначали”, – заявив він в лютому.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter