Севастопольцям не дали вшанувати пам`ять лідера гурту “Скрябін”

Дата: 03 Лютого 2015
A+ A- Підписатися

У Севастополі шанувальникам творчості соліста гурту “Скрябін” Андрія Кузьменка не дали вшанувати його пам’ять.

Люди прийшли на траурний захід вчора ввечері, щоб вшанувати пам`ять музиканта, що вранці трагічно загинув у ДТП на Дніпропетровщині. Але, як пише видання “Аргументи тижня – Крим“, вони встигли запалити лише кілька свічок біля пам’ятника Тарасу Шевченку і включити композиції “Скрябіна” на мобільних телефонах. За кілька хвилин підійшли співробітники поліції і Слідчого комітету РФ з вимогою загасити свічки, вимкнути музику і розійтися.

На місце запланованої зустрічі до сьомої години вечора прийшли лише кілька людей, але їх одразу зупинили силовики під приводом перевірки документів. Крім того, правоохоронці перешкоджали фото- та відеозйомці.

Як пише видання, також до пам’ятника, де мало відбутися вшанування, підійшли кілька громадян у цивільному, які “стали на підтримку поліцейських“. Представлятися вони відмовилися, лише сказали, що вони “просто добропорядні севастопольці, яким небайдуже, що відбувається“.

Нагадаємо, заступник голови Кримської польової місії з прав людини Ольга Скрипник вчора під час прес-конференції зазначила, що для обмеження свободи слова в Криму місцева влада використовує фізичний тиск і різні способи кримінального переслідування. Для фізичного тиску, у першу чергу для перешкоджання журналістській діяльності, використовуються сили “кримської самооборони”.

У грудневому звіті КПМ зазначається, що “кримська самооборона” діє за підтримки місцевої влади, є свідчення про причетність цього нелегального збройного формування до викрадення і тортур активістів, перешкоджання діяльності журналістів, нападів на храми Української православної церкви Київського патріархату, обшуків у мечетях, медресе, будинках лідерів кримських татар, захоплень об’єктів приватної власності.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter