Серед загиблих внаслідок ранкового обстрілу Запоріжжя 8-річна дівчинка та її батько

Дата: 22 Березня 2024
A+ A- Підписатися

22 березня російські військові завдали масованого ракетного удару по Запоріжжю. Місцеві жителі чули близько 20 вибухів. Окупанти поцілили в дамбу Дніпрогесу, пошкоджені гідроспоруди. Також вщент згорів тролейбус, який їхав греблею. Зруйновані приватні будинки, пошкоджені багатоповерхівки. Є загиблі та поранені. 

Про це повідомив очільник тамтешньої ОВА Іван Федоров.

“8-річна дівчинка та 35-річний чоловік – донька та батько. Загинули від удару російської ракети по приватному сектору Запоріжжя. Обірвала ранкова ворожа атака і життя 62-річного чоловіка – водія тролейбуса, що рухався греблею ГЕС. Пасажирів у транспорті не було”, – зазначив Федоров.

За оновленою інформацією, поранення дістали 20 людей. 

На місцях події працюють співробітники екстрених служб і правоохоронці, які фіксують черговий злочин РФ.

Також у результаті ракетного удару Росії по Дніпровській ГЕС стався витік нафтопродуктів у річку Дніпро.

“Внаслідок влучання в Дніпровську ГЕС зафіксовано засмічення ґрунтів, витік нафтопродуктів у водний об’єкт р. Дніпро, фахівцями інспекції відібрані проби води з метою лабораторного дослідження”, – розповіли в Державній екологічній інспекції Південного округу.

Директор “Укргідроенерго” Ігор Сирота запевнив, що ризику прориву греблі Дніпрогесу немає. За його словами, гребля є потужною спорудою, як і агрегати, що розташовані внизу гідроелектростанції, а верхня частина станції й машинний зал є дещо слабшими. Під час пожежі у машинному залі робота станції припиняється.

Нагадаємо, що внаслідок обстрілу російськими військовими 22 березня Хмельницької області загинули цивільні. За даними МВС, щонайменше двоє загинули, а 8 отримали поранення на Хмельниччині.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter