Сенат США підтримав законопроєкт щодо захисту одностатевих і міжрасових шлюбів

Дата: 30 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

У сенаті США підтримали законопроєкт, який на федеральному рівні встановлює право брати шлюб одностатевим та міжрасовим парам. Тепер документ направлять до Палати представників, де його остаточно ухвалять і передадуть на підпис президенту Джо Байдену.

Про це повідомляє BBC.

Джерело: GettyImages

Цей законопроєкт скасовує прийнятий у 1996 році закон “Про захист шлюбу”, де шлюб визначають як союз між чоловіком та жінкою. Водночас він не завадить штатам обмежувати такі шлюби, якщо Верховний суд дозволить їм це зробити.

За новий проєкт проголосував 61 сенатор зі 100, зокрема й 12 республіканців. Не підтримали закон 36 представників сенату.

У своїй заяві лідер більшості в сенаті Чак Шумер привітав це рішення як просування вперед у “довгому, але невблаганному марші до більшої рівності“.

“Прийнявши цей законопроєкт, сенат посилає повідомлення, яке повинен почути кожен американець: незалежно від того, хто ви і кого любите, ви також заслуговуєте на гідність і рівне ставлення перед законом”, – зазначив Шумер.

До рішення ухвалити законопроєкт спонукали побоювання, що Верховний суд США може скасувати рішення 2015 року, яке легалізувало одностатеві шлюби в усіх штатах. Прихильники законопроєкту сподіваються прийняти його до того, як республіканці візьмуть контроль над Палатою представників у січні.

Нагадаємо, на початку жовтня поточного року, депутати парламенту Словенії проголосували за поправку, яка дозволяє одностатевим парам одружуватися та всиновлювати дітей. Словенія стала першою посткомуністичною країною, яка схвалила цю реформу в Європі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter