СБУ затримала 20 одеських сепаратистів та 5 “харківських партизанів”

Дата: 30 Квітня 2015
A+ A- Підписатися

Служба безпеки затримала сепаратистів, що планували створювати “Народну раду Бессарабії” та “Одеську народну республіку”, та “харківських партизанів”, що могли застосувати зброю під час травневих свят.

Як повідомляє “Українська правда“, радник голови СБУ Маркіян Лубківський на брифінгу розповів, що служба затримала вже близько 20 осіб в рамках антитерористичної зачистки Одеси.

За його словами, йдеться про блокування сепаратистських рухів, спрямованих зокрема на “створення Народної ради Бессарабії” та “Одеської народної республіки”.

Спільно із колегами з МВС та Генпрокуратури нами затримано вже майже 20 осіб, проведено 17 обшуків, в результаті яких вилучено електронні переписки затриманих із кураторами із РФ та АР Крим“, – повідомив радник.

Лубківський також додав, що силові структури докладають зусиль для того, аби масові заходи, заплановані на 2 травня в Одесі, мали “виключно поминальний характер і не перетворилися на політичну або кримінальну акцію“. Як відомо, родичі активістів, загиблих 2 травня 2014 року під час пожежі в одеському будинку профспілок, планують провести в цей день поминальний молебень. 

Також, за словами Лубківського, СБУ затримала 5 членів організації “Харківські партизани”, яким інкримінують вчинення терактів у регіоні, зокрема, підрив волонтерського автомобіля, об’єктів біля частин збройних сил України, а також флагштоку з українським прапором. Радник голови СБУ повідомив, що зброя, вилучена напередодні на Харківщині, мала бути використана членами цього угрупування, зокрема й під час травневих свят. 

Нагадаємо, 22 лютого в Харкові стався вибух, в результаті якого загинули активіст Євромайдану і підполковник міліції, а пізніше в лікарні від отриманих травм померли ще двоє хлопців. Вибух стався, коли хода харківських активістів тільки почала рухатися від Палацу спорту в бік площі Свободи. Активісти харківського Євромайдану прийшли відзначити річницю подій 22 лютого і вшанувати загиблих героїв Небесної Сотні, серед яких – харків’яни Євген Котляр, Влад Зубенко та Юрій Паращук, а також тих, хто загинув у зоні АТО.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter