СБУ та прокуратура врятували Гончаренка від викрадення та каліцтва

Дата: 23 Лютого 2017
A+ A- Підписатися

Співробітники прокуратури спільно із працівниками Служби безпеки на Одещині затримали злочинне угруповання, яке планувало викрадення та каліцтво народного депутата (фракція “Блок Петра Порошенка”) Олексія Гончаренка.

Про це на брифінгу в Одесі повідомив прокурор Одеської області Олег Жученко, повідомляє УНІАН.

На питання, чи відомо, де зараз перебуває Гончаренко, прокурор відповів: “Так, він зараз у безпечному місці і надає покази як потерпілий”.

Як розповів на брифінгу начальник управління СБУ в Одеській області Сергій Батраков, спецслужба відпрацьовувала групу людей, які поширювали антиукраїнську літературу. Документуючи їх дії, оперативники перехопили листування осіб, які готували викрадення політика, повідомляє одеське видання “Думская”.

Замовником та організатором злочину був депутат Лиманської райради від “Опозиційного блоку”, підприємець Олександр Кушнарьов, чий син, бойовик проросійської “Одеської дружини” Геннадій Кушнарьов, загинув в Будинку профспілок.

Вбивати Гончаренко, який, до речі, не приймав активної участі в подіях 2 травня 2014 року, вони не планували. Соратника президента повинні були засліпити, обливши кислотою, і перебити колінні чашечки.

СБУ провела спецоперацію, в результаті якої був затриманий сам Кушнарьов і його спільники.

Дезінформація про викрадення Олексія Гончаренка була поширена правоохоронцями спеціально. Адже спочатку оперативники затримали співучасників “опозиціонера” і, зв’язавшись від їх імені з самим Кушнарьовим, запросили його взяти участь у розправі над нібито викраденим політиком. Публікації в ЗМІ повинні були приспати пильність замовників викрадення.

Як відомо, сьогодні вдень, голова фракції “Блок Петра Порошенка” Ігор Гринів заявив, що Гончаренка викрали в Одесі серед білого дня. Гринів також закликав керівництво правоохоронних органів терміново створити “спеціальний штаб у такій кризовій ситуації”.

До розшуку депутата Гончаренка підключилася Служба безпеки України. Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що нардеп від БПП Олексій Гончаренко викрадений групою сепаратистів з метою тортур.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter