СБУ разом з ООН створить групи моніторингу українських ізоляторів

Дата: 06 Червня 2016
A+ A- Підписатися

Глава Служби безпеки Василь Грицак анонсував створення спільної з ООН групи з моніторингу українських слідчих ізоляторів з метою запобігання катуванням.

Про це він повідомив журналістам у ході позапланової перевірки слідчого ізолятора СБУ в Києві, повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

“Минулого тижня у нас була зустріч з Шимоновичем (помічником генерального секретаря ООН з прав людини Іваном Шимоновичем – ред.), у нас була конструктивна розмова, домовилися про подальшу співпрацю та створення спільної групи, яка буде вирішувати подібного роду нюанси фактично онлайн, щоб не допустити в надалі подібних звинувачень України”, – сказав Грицак.

У свою чергу Уповноважена ВР з прав людини Валерія Лутковська констатувала відсутність порушень прав людини в слідчому ізоляторі СБУ в Києві.

Про це вона повідомила після перевірки, передають “Українські новини“.

“У частині зустрічей з адвокатом, зустрічей з родичами, прогулянок, наявності медичної допомоги, в принципі, зауважень немає“, – сказала вона.

За її словами, є певні зауваження до побутових умов утримання ув’язнених, про що вона повідомила керівництву СБУ.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що вважає цей ізолятор зразковим.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура вирішила провести позапланову перевірку СІЗО СБУ в Києві у відповідь на заяву помічника генерального секретаря ООН з прав людини Івана Шимоновича про випадки тортур в Україні як з боку сепаратистів, так і з боку СБУ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter