СБУ з’ясовує, як північнокорейські ракети опиняються у Росії

Дата: 22 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України з’ясовуватиме логістичні маршрути постачання на територію Росії зброї з КНДР, яку росіяни застосовують проти цивільних українців. 

Про це розповіли у СБУ. 

Інформація з анонімних джерел про постачання зброї режимом КНДР до путінської Росії з’явилася ще 2022 року, але тепер підтвердження цього мають як українські правоохоронці, так і розвідники з США та Великої Британії.

Попри фотодоказиі Серед них знімки із супутника, на яких фіксують кораблі, що можуть перевозити північнокорейські ракети до РФ та звіти аналітиків, які знаходять у ракетах американські та європейські деталі, в ООН досі не можуть підтвердити використання росіянами цієї зброї.

У СБУ кажуть, що вперше північнокорейські балістичні ракети типу Hwasong-11 (KN-23/24) атакували Україну торік 30 грудня, й дотепер росіяни випустили вже понад два десятки таких. Внаслідок атак загинули щонайменше 24 мирні жителі, а ще понад сто цивільних отримали тяжкі поранення.

Саме північнокорейська ракета могла стати причиною появи величезної вирви на Київщині після російської атаки у ніч на 15 лютого. 

Воронка, ймовірно, від вибуху північнокорейської ракети на Київщині. Фото: Thomas Peter / Reuters

Всі факти слідчі документують у межах кримінальних проваджень за двома статтями, а саме пособництво державі-агресору та порушення законів та звичаїв війни. 

Нагадаємо, що більше як чотири десятки країн занепокоєні наслідками співпраці режиму Путіна та Кіма для безпеки світу. 

Путін, найімовірніше, допомагає північнокорейському режиму обходити санкції ООН, які Росія сама підтримувала

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter