СБУ зібрала докази скоєння воєнних злочинів ще трьома російськими військовими

Дата: 31 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці зібрали доказову базу щодо трьох військових РФ, які під час тимчасової окупації Київщини обстрілювали населені пункти й цивільні об’єкти, а також убивали мирних мешканців.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Як зазначає СБУ, йдеться про підполковника та командира 15 окремої гвардійської мотострілецької олександрійської бригади Андрія Марушкіна та контрактників Олексія Токмакова й Олексія Крошкіна.

Відомо, що підполковник Марушкін у період з 1 до 30 березня 2022 року віддавав накази вчиняти артилерійські обстріли населених пунктів і цивільних об’єктів.

Зокрема, через його наказ постраждали люди в шести селах Броварського району Київської області (Лук’янівка, Першотравневе, Гоголів, Світильня, Богданівка, Шевченкове) та трьох селах Ніжинського району Чернігівської області (Нова Басань, Стара Басань, Новий Биків).

Наразі йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій) та ч. 2 ст. 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб за попередньою змовою) Кримінального Кодексу України.

Двоє зазначених російських контрактників 11 березня застрелили мешканця Гостомеля, який відмовився допомагати окупантам у розвантаженні боєприпасів. За свідченнями очевидця, Олексій Токмаков віддав наказ розстріляти мирного чоловіка, а його підлеглий, контрактник Олексій Крошкін, цей наказ виконав.

Співробітники СБУ також встановили місця дислокації керівних штабів двох окремих військових підрозділів, які окупували Гостомель, і вилучили списки особового складу “елітного” підрозділу поліції росгвардії РФ.

Служба продовжує роботу зі встановлення персональної причетності кожного військового РФ до злочинів проти мирних мешканців.

Нагадаємо, що правоохоронці встановили особи військових РФ, які катували й намагалися вбити мешканця Київської області під час тимчасової окупації частини цього регіону. Попри фізичні знущання потерпілому вдалося вирватися з полону в процесі контрнаступу ЗСУ. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter