СБУ затримала російського агента, який “наводив” ракетні удари по школах Миколаєва

Дата: 27 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці затримали російського агента, який передавав окупантам точні координати освітніх закладів міста для так званих “залякувальних” ракетних обстрілів.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Фото: Служба безпеки України

Встановлено, що за його “наводкою” росіяни зруйнували та пошкодили декілька об’єктів військової інфраструктури у Миколаєві та завдали нищівного удару по двох школах.

Загалом від початку широкомасштабного вторгнення у обласному центрі російські військові частково чи повністю зруйновали 3 вищі навчальні заклади, 2 технікуми та понад 10 шкіл.

Також підозрюваний збирав розвіддані про дислокацію, переміщення та озброєння Сил оборони України на Півдні.

Кіберфахівці СБУ встановили, що затриманого завербував кадровий співробітник воєнної розвідки РФ після початку повномасштабного вторгнення.

Чоловік був активним учасником дискусій у численних Телеграм-каналах антидержавного спрямування, де не приховував своїх антиукраїнських поглядів і відверто просував російські наративи.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили мобільний телефон, який він використовував для комунікації з російським координатором.

Наразі йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України) Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Чоловікові загрожує позбавлення волі на строк до дванадцяти років. Триває слідство для з’ясування всіх обставин та виявлення осіб, причетних до діяльності агентурної мережі.

Нагадаємо, що правоохоронці викрили агентурну групу російського ГРУ, яка коригувала ракетні удари по Запоріжжю. Організаторкою агентурної групи є мешканка тимчасово окупованого Мелітополя, яку завербували російські спецслужби для проведення підривної діяльності. Її чоловік входить до складу окупаційного угруповання РФ і бере безпосередню участь у бойових діях проти підрозділів ЗСУ на південному фронті. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter