СБУ затримала коригувальника, який передавав бойовикам “ДНР” дані про розташування об’єктів інфраструктури в Харкові

Дата: 23 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України викрила і затримала мешканця Донеччини, який коригував вогонь окупантів по об’єктах критичної інфраструктури Харкова. 

Про це повідомляють у пресслужбі СБУ.

Фото: Служба Безпеки України

“За даними слідства, поплічником загарбників виявився мешканець Донеччини, якого на початку повномасштабного вторгнення завербувало підконтрольне агресору “МГБ ДНР”. За вказівкою ворога він переїхав до Харкова для збору інформації про місця розташування підрозділів Сил оборони, військових та важливих об’єктів критичної інфраструктури. Для цього виходив у місто, де здійснював фото-, відеофіксацію об’єктів і позначав їх геолокацію на електронних картах”, – йдеться в повідомленні.

Отримані відомості чоловік передавав через “зв’язкового”. Ним виявився бойовик терористичної організації “ДНР”, який входив до складу окупаційного угруповання на східному напрямку.

Для комунікації використовували заздалегідь відпрацьований телеграм-канал, а передання розвідданих здійснювали у вигляді медіафайлів з текстовим описом прилеглої території об’єкта.

За даними прокуратури, впродовж вересня-жовтня 2022 року коригувальник за допомогою месенджера передавав представникам силового крила “ДНР” інформацію про місця дислокації підрозділів ЗСУ, а також української військової техніки на території Харківської області.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили мобільний телефон з доказами листування з окупантами.

Затриманому оголосили підозру в колабораційній діяльності.

Суд обрав коригувальнику міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, наприкінці жовтня на Донеччині затримали чоловіка за підозрою в розвідувально-підривній діяльності на користь спецслужб Росії, зокрема в коригуванні ракетно-артилерійських обстрілів по інфраструктурі Бахмута й переданні окупантам інформації про їхні “результати”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter